Pares

Els pares i les mares també formeu part de l'equip !!

En els partits

Pots animar als teus fills respectant el treball de l'entrenador.
Mostra respecte i cordialitat amb jugadors i tècnics d'equips contraris.
Respecta als àrbitres ja que és una bona manera que també ho facin els teus fills i així aprendran a respectar a l'autoritat.
Facilita la labor de l'entrenador i no interferisca en el seu treball.
Abans dels partits, ofereix la tranquil·litat necessària i no pressions en excés al teu fill.
Després dels partits, comenta les seves experiències, i potencia aquelles que siguin positives i beneficioses per al teu fill/a.

En els entrenaments

Confia en la labor dels tècnics. Pensa que ells són els quals tenen el paper de formar al teu fill/a en l'esport. Ajuda a crear el clima de tranquil·litat necessari.

A casa

Interessa't en com realitza l'activitat esportiva el teu fill/a pregunta-li com li ha anat, com l'hi passa, sobre els seus amics...
Comparteix, participa i viu en família les experiències del teu fill/a: això enriquirà la convivència familiar. Opina, però no critiquis a l'entrenador de forma deliberada: li pots crear un conflicte al teu fill/a. Pots parlar amb els tècnics utilitzant les vies adequades.

Amb els tècnics

Col·labora, dintre de les teves possibilitats en el que puguis: encara que sense interrompre ni molestar la labor dels tècnics.
Pregunta, utilitzant les vies adequades, de forma correcta i educada, allò que no entens o no estiguis d'acord.
Delega en els tècnics la labor-tasca de l'educació del teu fill/a en l'esport.

Amb els estudis.

Pensa que l'esport té un valor educatiu en si mateix. Per això no és convenient, per norma, castigar amb no fer esport quan suspèn o no compleix en els estudis. En canvi, si li ajudes al fet que compagini l'esport i els estudis, li estàs ajudant a ser més responsable i a diferenciar la competència en una activitat i una altra.

I no oblidis que...

Ningú neix sabent ser pare ni mare. I és una tasca bonica, ja que sou els màxims responsables de l'educació dels vostres fills.
Tot això té una sèrie d'avantatges, però també responsabilitats i dubtes. I AIXÒ FORMA PART DEL VOSTRE TREBALL COM PARES I MARES.
Des d'aquí, hem pretès oferir-vos una sèrie de consells per a ajudar-vos com pare i com mare al fet que continueu amb aquesta labor, que no és una altra que la de formar als vostres fills com persones, aprofitant el magnífic marc que ens permet l'esport.

Tingues en compte que...

El teu fill/a, en el seu esport, té l'oportunitat de formar-se no només com esportista, sinó també com persona.
El treball de tots els implicats és necessari perquè el teu fill/a obtingui múltiples beneficis en el seu esport.
És important que el teu fill/a s'impliqui en la decisió de practicar l'esport, i que aquesta activitat s'ajusti a les seves característiques i edat.
El futbol és un esport col·lectiu. Si el teu fill/a aprèn a ser membre d'aquest equip, està aprenent a treballar en grup. També és important que aprengui a valorar el seu paper com important per al conjunt.
Ajuda'ls en els moments dolents, i recorda que, aquests moments, ben canalitzats, faran que els teus fills s'enforteixin.
L'objectiu principal de l'esport que practica el teu fill NO és que guanyi tots els partits, sinó que aprengui una sèrie de coses que li ajudaran a ser millor esportista i millor persona.

I recorda...

Al jugar a futbol, el teu fill/a pot passar-s'ho bé, conèixer gent, ser millor futbolista dia a dia i també formar-se com a persona. Aprofita l'oportunitat que se t'ofereix d'estar al costat del teu fill/a en moments tan importants com aquest.

El futbol com esport d'equip, precisa de tots els seus membres perquè tot funcioni perfectament. Els jugadors són els veritables protagonistes, però també ho són els quals fan que aquests veritables protagonistes puguin gaudir d'una activitat esportiva de qualitat. Els entrenadors i tècnics, els àrbitres els directius, els responsables organitzatius i també els pares i les mares formen part d'aquest equip que farà que els joves esportistes
es formin com esportistes i com persones.

Cadascun té el seu paper. I perquè tot vagi correctament, cadascun ha de fer el que ha de fer i deixar que uns altres facin el seu treball. En aquest sentit, els pares i les mares també teniu un paper molt important, que és distint al que té l'entrenador o els directius, però que és necessari perquè els joves esportistes adquireixin múltiples beneficis no només com esportistes sinó també com persones.

I per a això el treball de tots és molt important. Però aquest treball no es pot fer de qualsevol manera. Cadascun ha de fer-ho de forma correcta. Sense imitar al que es fa en esports d'adults ni d'altres edats i característiques dels vostres fills. Heu de fer un treball necessari. I heu de fer-ho bé.